Bebeluși de vânzare pe Instagram: o rețea de trafic de minori a fost descoperită în Iran

Bebelușii de câteva zile de vânzare online: ca orice altă marfă, cu reclame  și arătați potențialilor cumpărători prin fotografiile postate pe contul de Instagram . Este descoperirea teribilă făcută de autoritățile iraniene care în ultimele ore a dus la demontarea unei rețele de trafic  de minori pe internet.

În cătușe au ajuns trei persoane identificate de poliția din Teheran, care prin conturile de Instagram au publicat fotografii cu copiii de vânzare.

Conform celor raportate de șeful poliției din Teheran, Hossein Rahimi, cele trei persoane arestate în Iran au gestionat conturi pe Instagram în care au făcut reclamă la „vânzarea” unui bebeluș de două luni și un altul de doar douăzeci de zile. “Am descoperit între 10 și 15 conturi de Instagram și am arestat administratorii”, a spus Rahim, dezvăluind că ” prețurile pentru bebeluși variau între   400 și 500 de milioane de riali (între 2.000 și 2.500 de dolari) pentru fiecare copil”. Potrivit acelorași surse citate de agenția de știri iraniană Ilna, alți copii mai mari au fost cumpărați  pentru cifre cuprinse între 50 și 100 de milioane de riali. Copiii care au ajuns în rețeaua de trafic de minori au fost identificați și încredințați serviciilor sociale.

Tragedie în Italia! O mamă și cei doi copii ai săi au murit striviți de cornișa unei clădiri care a căzut peste ei

Potrivit televiziunii de stat iraniene, unul dintre bărbații arestați a susținut că a luat copiii din familiile care nu își permiteau să-i crească și le-a vândut familiilor care doreau să-i adopte și nu puteau face acest lucru în mod normal. Adopția în țară este legală, dar foarte complexă, deoarece părinții adoptivi trebuie să îndeplinească anumite cerințe dictate de legile islamice, pe lângă cele legale și financiare și prin urmare vânzarea de copii între familii nu este deloc neobișnuită.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.