”Beau prea mult”: 10 mii de cămile vor fi ucise pentru a păstra apa în Australia

Zece mii de cămile sălbatice vor fi ucise în sudul Australiei de către lunetișii profesioniști din elicopter, pentru a le împiedica să consume apă în regiunea devastată de secetă .

Uciderea ar trebui să dureze cinci zile, iar ordinul a fost emis de șeful comunității aborigene din Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara, după plângerile din partea populației că animalele le invadează  proprietățile în căutarea apei și că flatulențele lor ar contribui la încălzirea globală. .

Așadar, în timp ce 183 de persoane au fost arestate pentru incendierea pădurilor din Australia și  aproape 4 milioane de hectare de teren au fost deja pierdute, acum vine și această veste proastă: de parcă nu ar fi fost de ajuns că  480 de milioane de animale au murit deja din cauza incendiilor care fac încă ravagii în Australia.

Citește și Apocalipsa din Australia: jumătate de miliard de animale au fost ucise de incendii

 

Din păcate, această ordonanță nu este nouă, în fiecare an programul de gestionare a cămilelor prevede uciderea unui număr de cămile de teama că ar putea seca câteva izvoare și distruge proprietățile oamenilor:

„Cămilele ne strică gardurile, ne invadează casele pentru a ajunge la sursele de apă, sunt peste tot”, spune un membru al comunității.

Pentru Planul Național de Gestionare a Cămilelor , fără un plan de control  populația de cămile sălbatice s-ar putea dubla la fiecare nouă ani. Potrivit lui Tim Moore , administrator al RegenCo, „prin flatulențele lor, un milion de cămile sălbatice emit metan echivalent cu o tonă de dioxid de carbon pe an, pe scurt, poluează ca  400 de mii de mașini ”.

Deci, pe de o parte lipsa apei, iar pe de altă parte poluarea: pentru aceste cămile sălbatice,  pare să nu existe nicio scăpare

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.