Bauturi alcoolice modificate cu metanol: 20 de morti

Bauturi alcoolice modificate cu metanol: 20 de morti

Ministerul Sănătății din Costa Rica a stabilit că diferite mărci de băuturi alcoolice au fost otrăvite cu metanol, un compus chimic toxic care este utilizat pentru prelucrarea combustibililor și a solvenților provocând moartea a 20 de persoane.

 

Din acest motiv, în ultimele zile, poliția a percheziționat un distribuitor de alcool în provincia San José, pentru a se asigura că produsele pe care le-au vândut nu au fost modificate de substanța chimică toxică. Potrivit raportului Ministerului Sănătății, la fața locului, situat la San Isidro de Coronado, la o jumătate de oră de la capitala țării din America Centrală, vinurile și băuturile spirtoase nu aveau înregistrarea necesară pentru sănătate și, din acest motiv, au fost confiscate.

 

Între timp, autoritățile din Costa Rica au cerut cetățenilor să nu cumpere și să consume anumite mărci de alcool, cum ar fi: Guaro Gran Apache, Aguardiente Estrella Roja, Guaro Montano, Aguardiente Barón Rojo, Aguardiente Timbuka, Aguardiente Molotov.

 

Intoxicarea cu metanol se manifestă prin simptome care includ, printre altele, dificultăți de respirație, vedere încețoșată, tulburări ale sistemului nervos, dureri abdominale severe, vărsături și tensiune arterială scăzută. În prezent, poliția investighează aproximativ 13 bande criminale care sunt dedicate vânzării acestor băuturi otrăvitoare, oferite pe piață la un preț mult mai mic decât cel stabilit, potrivit presa La Nación.

De Claudiu Bot

Te-ar putea interesa și Caz de canibalism: si-a injunghiat iubiat si i-a mancat inima, creierul si un plaman

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.