Bârfa ne scapă de stres! Chiar dacă nu vă place, pe asta trebuia să o aflați!

Bârfa a fost mereu considerată un gest de proastă creştere, dar transmiterea de informaţii suculente poate fi bună pentru societate.

Cercetătorii britanici de la Stanford University, citaţi de „Daily Mail”, au descoperit că bârfa face minuni pentru starea de sănătate!

Rezultatele studiului, realizat pe 216 bărbaţi şi femei, au arătat că:

Un bebeluș se luptă între viață și moarte după ce a fost bătut de mama lui: trebuia să meargă la o întâlnire

Bârfa produce mai multă oxitocină, un hormon care induce senzaţia de bine şi reduce anxietatea şi stresul. Experţii au împărţit voluntarii în echipe de 4 oameni, cerându-le să joace un joc, prin care să facă alegere financiare, care ar putea aduce beneficii grupului. Înainte de a trece la runda următoare, li se permitea să-şi bârfească coechipierii.

În urma jocului, s-a constatat că bârfa susţine cooperarea şi descurajează egoismul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.