Bărbatul care a înjunghiat două persoane la Paris pe 25 septembrie a fost acuzat de terorism

Zaheer Hassan Mehmood, bărbatul care a înjunghiat două persoane la Paris pe 25 septembrie lângă vechiul birou al ziarului satiric francez Charlie Hebdo , a fost acuzat de „tentativă de crimă în legătură cu un atac terorist”. Știrea a fost dată de procurorii care se ocupă de caz. Mehmood, s-a născut în Pakistan, unde este de asemenea, cercetat pentru asociere criminală cu caracter terorist.

Mehmood fusese oprit de poliție la aproximativ 500 de metri distanță de locul atacului, cu stropi de sânge pe față și haine. Bărbatul a mințit poliția, susținând că are 18 ani și a intrat în Franța când era încă minor. Într-o conferință de presă, procurorul național antiterorism Jean-Francois Ricard a spus că Mehmood a ajuns în Franța în 2018 cu o identitate falsă care i-a permis să primească protecție garantată pentru minori.

Citește și Guvernul italian evaluează extinderea stării de urgență până la 31 ianuarie 2021

Înainte de atac, Mehmood făcuse un videoclip în care spunea că vrea să răzbune publicarea caricaturilor lui Muhammad  de către Charlie Hebdo . El le-a spus anchetatorilor că a crezut că a agresat angajații revistei satirice, dar nu știa că sediul ziarului a fost mutat într-o locație secretă din motive de securitate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.