Banii dați de guvernul italian în răscumpărarea tinerei Silvia Romano vor fi folosiți de jihadiști pentru achiziționarea armelor

O parte din răscumpărarea plătită pentru eliberarea tinerei activiste italience răpită Silvia Romano,  va fi folosită pentru a achiziționarea armelor pentru jihad. Acestea sunt cuvintele lui Ali Dehere, purtătorul de cuvânt al grupării teroriste Al Shabaab, intervievat de presa italiană La Repubblica. Dar cât de mare a fost răscumpărarea? Ali Dehere răspunde cu un „fără comentariu”. Banii „vor fi folosiți în parte pentru a cumpăra arme de care avem nevoie  pentru a continua jihadul, războiul nostru sfânt – spune el – Restul va fi folosit pentru a gestiona țara: pentru a plăti școlile, pentru a cumpăra mâncarea și medicamentele care vor fi distribuite oamenilor noștri, pentru a instrui polițiștii care vor menține ordinea și vor aplica legile Coranului “.

Există „zeci” dintre oamenii care au participat la răpirea tinerei Silvia Romano, dar răpirea – susține el – nu a fost organizată de conducerea superioară. “Există o structură în Al Shabaab, care se ocupă cu găsirea de bani pentru ca organizația să funcționeze, care apoi o redistribuie populației somaleze – declară el – Este această structură care gestionează diferitele surse de venit“.

SUA suspectează China de spionaj: Beijingul ar putea fura informații despre vaccinurile anti-Covid

Nimeni nu ne caută pe teritoriu. Nici soldații ugandani și burundieni din Amison (misiunea Uniunii Africane din Somalia), nici trupele somale care sunt slab înarmate și neplătite nu vin. Toți cred că ne controlează, când în realitate suntem noi cei care îi asediem. Până acum, am fost întotdeauna etichetați drept„ teroriști “. Mi se pare o definiție reductivă pentru Al Shabaab – spune el – Controlăm o mare parte a țării, în special în zonele rurale, dar suntem prezenți și la periferia orașelor. Cu toate acestea, nu suntem recunoscuți de comunitatea internațională, poate pentru că ne dorim ca legea Sharia să fie și în Mogadiscio și pentru că cerem ca trupele Amison să părăsească țara ”.

Printre principalii dușmani, Ali Dehere indică „clasa politică coruptă care guvernează capitala și că, fără prezența masivă a trupelor străine și fără ajutorul generos al Statelor Unite, am fi măturat în două zile”. „De asemenea, îi vânăm pe toți trădătorii jihadului – spune el – care sunt acei lași care de frică renunță la luptă”.

Sursa: La Repubblica

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.