Bangladesh: un viol la fiecare 6 ore, proteste de stradă împotriva violenței asupra femeilor

În Bangladesh, o femeie este violată la fiecare 6 ore. Imaginați-vă, vă culcați la miezul nopții și vă ridicați la 6 dimineața pentru a merge la serviciu… În acest moment, undeva în Bangladesh, o femeie a  fost violată. În timp ce ieși cu familia sau poate cu fiica ta, amintește-ți că undeva în țară fiica altcuiva este violată. Du-te la cumpărături cu soția ta și între timp o altă femeie luptă împotriva unui atacator.

Nici o femeie nu poate fi considerată cu adevărat sigură în Bangladesh, potrivit datelor disponibile, iar acest lucru a stârnit protestul. Statisticile privind violul în țară se bazează, de asemenea și pe știrile publicate de mass-media, dar în realitate situația este mai gravă. De fapt, datele disponibile arată doar o fracțiune din numărul real de femei care au suferit violență. Unul dintre motive este că victimele violului și hărțuirii se confruntă cu un „stigmat social” sever. De fapt, în majoritatea cazurilor sunt considerate într-un fel sau altul vinovate de către autorități. Drept urmare, majoritatea victimelor și familiile lor nu caută să facă dreptate și fac tot posibilul să ascundă  o astfel de crimă. Toate acestea datorită unui sistem penal inadecvat și al corupției.

Cele mai recente cazuri ilustrează în mod corespunzător problema violenței împotriva femeilor din Bangladesh.

Un soț și-a îndemnat un prieten să-și violeze soția pentru că nu a fost de acord să se prostitueze. O gospodină a fost agresată sexual după ce a coborât dintr-o ricșă. O altă femeie a fost violată acasă de un grup de atacatori. Un tată și-a violat fiica. Un bărbat în vârstă de 56 de ani a agresat doi gemeni în vârstă de 9 ani, fiicele chiriașului său. Un unchi și-a violat nepoata în Khulna, al treilea oraș ca mărime al țării. Un altul și-a agresat nepoata în cartierul Tangail. Toate aceste știri datează doar din 10 octombrie 2020. Și, evident, asta nu este tot…

O gospodină a fost recent dezbrăcată și torturată în Begumganj, districtul Noakhali. Sylhet MC College, o gospodină a fost violată de un agresor care i-a legat mai întâi soțul. Un adolescent a fost atacat de un preot creștin în districtul Rajshahi. Ca răspuns la aceste numeroase brutalități, mii de studenți și oameni din toate categoriile sociale au protestat în diferite părți ale țării, inclusiv în capitala Dhaka.

Unii au cerut pedeapsa cu moartea pentru viol, alții au ieșit în stradă în favoarea unei reforme în Bangladesh, denunțând pierderea sentimentului de moralitate în țară din cauza inadecvării justiției și a legislației care nu a fost aplicată suficient de riguros.

Potrivit organizației din Bangladesh pentru drepturile omului, Ain-O-Salish Kendra (ASK), care a colectat date pe baza plângerilor din mass-media, doar 975 de femei au fost violate în țară numai între ianuarie și septembrie a acestui an,  inclusiv 208 cazuri de violuri în grup. Potrivit datelor colectate de Bangladesh, Mahila Parishad, o asociație locală de femei, incidentele de violență sexuală împotriva femeilor în ultimul deceniu, aproape că s-au dublat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.