Baiat de 16 ani lovit de politie in timpul unei demonstratii. “Si-a pierdut vederea la ambii ochi”

Baiat de 16 ani lovit de politie in timpul unei demonstratii. “Si-a pierdut vederea la ambii ochi”

Un băiat de 16 ani a fost lovit de poliție în timp ce era la un protest  împreună cu mama și fratele său, din cauza lipsei de gaze din orașul său. Imaginile chipului său însângerat au șocat lumea. Doctorii au fost obligați să-i îndepărteze ambii ochi.

 

Întâmplarea a avut loc la Tariba, Venezuela. Potrivit Metro.co.uk, Rufo Chacon, acesta este numele adolescentului, a fost lovit de 52 de gloanțe de cauciuc de la poliție. Băiatul  a spus postului CNN că dorește cu disperare să-și recapete vederea. Doctorii au scos ceea ce a rămas din ochi, dar au fost obligați să-i lase șrapnelul în față și în cap “pentru că erau prea înrădăcinate”.

 

Cuvintele băiatului : “Am tot felul de sentimente, aș vrea să plâng, dar nu mai pot. Am plâns destul în spital.”

 

Unii binefăcători din Mexic, Spania și Statele Unite s-au grăbit să plătească pentru îngrijirea medicală în timp ce o clinică din Columbia sa oferit să-i înlocuiască pleoapele gratuit. Rufo a fost cu mama sa Adriana și fratele său Adrian, în vârstă de 14 ani, pentru a protesta împotriva lipsei gazului   în orașul nordic Tariba. Începând cu luna aprilie, familia a rămas fără gaz, ca urmare a prăbușirii economice a țării și a scăderii producției de rafinării de gaze.

 

Adrian și un alt copil au suferit răni la cap după ce au fost bătuți cu bastoane.

 

Autoritățile venezuelene au condamnat acțiunile poliției pentru a suprima protestul și au arestat doi ofițeri. Cei doi au fost acuzați de tentativa de crimă, de folosirea incorectă a armelor și de tratamentul crud și își așteaptă procesul.

 

De Marius Oprea

Te-ar putea interesa și Bulgaria, hacker in varsta de 20 de ani, fura datele a 5 milioane de cetateni de la Fisc. Premierul: „Sa il angajam”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.