Bagdad, raidul american ucide generalul iranian Soleimani / Teheran: „Din Washington act de terorism”

Generalul iranian Qassem Soleimani și Abu Mahdi al-Muhandis, cel mai important comandant al poliției irakiene, au fost uciși, vineri, pe aeroportul din Bagdad, într-un atac aerian comandat chiar de președintele Donald Trump, transmite Reuters. Pentagonul a transmis că atacul a avut drept scop „descurajarea planurilor viitoare de atac iraniene”.

Un alt comandant al miliției irakiene, Abu Mahdi al-Muhandis, consilierul lui Soleimani, a fost ucis și în atac, a spus un purtător de cuvânt al miliției.

“Generalul Soleimani planifica atacuri împotriva diplomaților americani și a personalului care slujea în Irak și în zonă”, spune Pentagonul, confirmând atacul și asumându-și responsabilitatea pentru aceasta. “Generalul Soleimani și forțele sale Quds sunt responsabile pentru moartea a sute de americani și rănirea a altor mii”, adaugă Pentagonul, subliniind că generalul iranian a fost responsabil și pentru “atacurile asupra ambasadei americane din Bagdad în zilele trecute “. Raidul își propune să fie un „factor de descurajare a planurilor viitoare de atac ale Iranului. Statele Unite va continua să ia toate măsurile necesare pentru a proteja poporul și interesele noastre în lume”, subliniază Departamentul Apărării.

Citește și Bagdad, irakienii au luat cu asalt ambasada americană: ” Moarte Americii”

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat că Iranul şi “naţiunile libere din regiune” se vor răzbuna pe SUA după uciderea influentului general Soleimani. “Nu există nicio îndoială cu privire la faptul că marea naţiune a Iranului şi alte naţiuni libere îşi vor lua revanşa asupra Americii criminale pentru acest asasinat oribil”, a declarat Rouhani, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul guvernului iranian.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.