Bagdad, irakienii au luat cu asalt ambasada americană: ” Moarte Americii”

Protestatarii irakieni  au luat cu asalt ambasada americană la Bagdad strigând lozinci : „Moarte Americii, nu Americii, nu Trump”. Trupele americane au îndepărtat protestatarii cu gaze lacrimogene și grenade.

Mii de manifestanți s-au adunat sub sediul ambasadei SUA în Irak la Bagdad, în semn de protest împotriva atacurilor lansate de Statele Unite împotriva unor structuri ale miliției pro-iraniene Kataib Hezbollah, la granița dintre Irak și Siria.

Citește și Sudan, manifestant torturat și ucis: 27 de ofițeri au fost condamnați la moarte

Unii manifestanți au trecut linia de frontieră blindată până la ambasadă. În acel moment, trupele americane au răspuns atacului cu gaze lacrimogene și grenade pentru îndepărtarea  manifestanților. Ambasadorul Matthew H. Tueller și o parte din personalul biroului diplomatic american au fost duși în siguranță.

Acestea sunt cuvintele lui Qais al Khazali, șeful pro-iranianului Asaib al-Haq, unul dintre cei mai temuti și respectați lideri șiiti, pentru agenția „Reuters”: „Americanii nu sunt bineveniți în Irak. Sunt o sursă de rău și vrem să plece ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.