Virus killer într-un spital din Italia, 3 sugari au murit, alți 12 infectați: spitalul închide secția de maternitate

Un misterios virus care afectează creierul a obligat administrația spitalului Donna e del Bambino din Verona să închidă secția de maternitate. Totul a început după cazul unei fetițe născută prematur în aprilie anul trecut în secția de obstetrică din Borgo Trento care a murit în noiembrie, la spitalul Gaslini din Genova, din cauza unei infecții bacteriană care i-a afectat creierul, relatează presa italiană Messaggero . 

Acum numărul bebelușilor decedați din cauza bacteriei Citrobacter a ajuns la 3, iar alți 12 nou-născuți au suferit leziuni cerebrale.

Directorul general al Spitalului Universitar Integrat, Francesco Cobello, a anunțat că a decis să închidă secția de maternitate și să transfere Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală și Unitatea de Terapie Intensivă Pediatrică în alte secții. Raportul de expertiză – după cum a dezvăluit astăzi ziarul L’Arena – a constatat că bebelușul a fost ucis de citrobacter, o infecție contractată în departamentul de obstetrică.

Citrobacter este foarte rezistent la toate tipurile de antibiotice și se transmite atât pe verticală (de la mamă la copil), cât și pe orizontală (de la persoană la persoană). Poate afecta atât tractul urinar, cât și creierul, așa cum s-a întâmplat din păcate în cazul fetiței care a murit în noiembrie și celorlalți doi copii care au murit în aceste zile. Atunci când bacteria nu ucide, poate provoca daune neurologice enorme care duc la handicapuri grave – relatează Arena : „Fiica mea are 70% din creierul ei deteriorat și acum suferă de probleme foarte grave. Va avea nevoie de asistență o viață întreagă”. disperarea unei mame care acuză spitalul Borgo Trento din Verona

„Maddie este moartă”, poliția germană a înștiințat părinții

“Am luat această măsură – a spus Cobello – pentru contemporaneitatea cazurilor, pentru a evita orice risc de contaminare și pentru a proceda cu o nouă intervenție de igienizare. Coronavirusul ne învață că este adecvat și necesar să luăm orice măsură pentru a preveni orice pericol.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.