Avorturile selective în India

Potrivit rezultatelor noilor cercetări publicate de revista științifică Plos One , în India până în 2030 vor exista cu 6,8 milioane mai puține nașteri  datorită practicii pe scară largă a avorturilor selective în funcție de sex. Avorturile – permise până în a douăzecea săptămâna de sarcină, cu excepția cazului în care viața femeii însărcinate este în pericol sau în caz de malformație a fătului – se referă la fătul feminin , în timp ce bărbații sunt preferați din motive culturale și economice. În următorii zece ani, acest fenomen ar putea afecta negativ raportul bărbați-femei la nivelul populației globale, având în vedere numărul de locuitori ai țării care va deveni în curând cel mai populat din lume.

Academicii de la Universitatea de Știință și Tehnologie King Abdullah din Thuwal, Arabia Saudită, au creat un model al raportului de gen la naștere în 29 de state și teritorii indiene, cartografând mai mult de 98% din populația țării. Au luat în considerare datele privind nașterile, ratele de fertilitate și cele referitoare la preferințele sexuale și au prezis că în India, între 2017 și 2030, vor fi cu 6,8 milioane mai puține fete, inclusiv 2 milioane în statul Uttar Pradesh, unul dintre cele mai populate din țară.

Există țări foarte populate, precum China și India, care au un dezechilibru atât de mare în ele, încât afectează datele totale.

Descoperire șocantă în Franța ! ”Familia”, o sectă care a rămas ascunsă aproape trei secole

Dezechilibrul se datorează răspândirii avorturilor selective, și datorită disponibilității tehnicilor de diagnostic prenatal la prețuri accesibile și infanticidului fetițelor nou-născute. În China, una dintre cauzele care au contribuit la avorturi selective este așa-numita politică de a avea un singur copil, impusă de Partidul Comunist pentru a încetini creșterea populației și care, de-a lungul timpului, a dus la sterilizarea forțată, abandonarea nou-născuților și avorturi ale fătului de sex feminine.

Guvernul indian, diverse organizații, asociații  au încercat de-a lungul anilor să schimbe aceste tendințe. În plus față de o serie de campanii de informare, în unele state, oficialii guvernamentali vizitează case în care s-au născut fete pentru a sărbători sosirea lor. Cercetările de la Universitatea de Știință și Tehnologie King Abdullah ar putea fi utile pentru studierea inițiativelor și intervențiilor în zone ale țării în care fenomenul avortului selectiv este mai răspândit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.