Avionul ucrainean prăbușit în Teheran, presa din SUA: „A fost doborât de rachete”

Boeing 737 al Ucrainei Airlines , s-a prăbușit în Teheran noaptea iraniană a atacului a bazelor americane din Irak și a fost doborât accidental de către o rachetă antiaeriană. Publicația Newsweek si radiodifuzorul CBS au raportat-o, citand trei surse: una de la Pentagon, una de informatii americane si alta de informatii irakiene. Toate cele 176 de persoane de la bord au murit în accidentul avionului .

Newsweek și racheta fabricată din Rusia – Potrivit săptămânalului, avionul a fost lovit de o rachetă suprafață-aer Tor M-1, fabricată din Rusia, cunoscută sub numele de Gauntlet NATO. Bateria antiaeriană iraniană ar fi fost activă împotriva posibilelor răspunsuri la atacurile împotriva țintelor americane. Ipoteza impactului cu o rachetă rusească Tor M-1, printre altele, a fost sugerată și de autoritățile de la Kiev.

Citește și Avionul prăbușit în Iran, surse oficiale: ” Nu sunt excluse atacul cu rachetă și terorismul”

Cbs: „Două rachete iraniene” – Newsweek a fost primul care a vorbit despre ipoteza unei rachete. CBS citează, de asemenea, surse americane de informații care ar fi interceptat semnale de la două rachete lansate de iranieni, probabil SA-15, urmate la scurt timp după o explozie. Ipoteza este că avionul a fost însă lovit accidental.

Trump: „Poate s-a făcut o greșeală” – Donald Trump și-a exprimat și opinia cu privire la noile ipoteze. “Este posibil ca cineva să fi făcut o greșeală”, a spus președintele Statelor Unite. „Am o suspiciune cu privire la ceea ce s-a întâmplat”, a adăugat el, comentând zvonurile din presă care indică degetul către sistemul anti-rachete din Teheran.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.