Avionul lui Moș Crăciun: ajutor pentru satele izolate din România

Avionul lui Moș Crăciun: ajutor pentru satele izolate din România

La începutul lunii decembrie, tinerii piloți români din cadrul proiectului Wings’n Dreams au zburat la Suceava cu avionul încărcat de ajutoare pentru copiii nevoiași din satele izolate din zonă.
Wings’n Dreams au fost mesagerii Moșului și au zburat cu avionul lor până la Suceava, apoi au mers cu mașinile de teren timp de două ore prin zăpadă pentru a ajunge la patru din satele izolate: Buc, Cununa, Sălaș și Sulița.

Cu ajutorul lor, Fundația ”Șanse Egale” fondată în 2008 de Monsson Group, a trimis încălțăminte și dulciuri pentru 50 de copii din familiile vulnerabile din acea zonă. Protagoniștii WND: David, Maria și Bogdan s-au întâlnit cu locuitorii, au discutat despre nevoile lor și cum pot fi ajutați în continuare să ducă un trai mai bun. Au fost momente de suflet în care localnicii le-au spus poveștile lor și le-au arătat cum e viața lor de zi cu zi într-un loc în care foarte rar vin oameni din alte zone ale țării.
Pe lângă pachetele pentru copii, fundația Șanse Egale oferă burse lunare pentru două dintre familii, una cu trei și alta cu șapte copii, pentru a-i ajuta pe acei copii să meargă la școală.

Una din aceste familii este formată din 7 copii cu vârste între 1 și 13 ani și un singur părinte apt de muncă. Mama este nevoită să meargă să lucreze ziua la tăiat lemne, pentru a câștiga bani. Au nevoie de tot ajutorul celor care îl pot oferi, indiferent că este vorba de produse alimentare sau haine.
Fundația ”Șanse egale” încurajează oamenii de afaceri și companiile- dacă au posibilitatea de a ajuta acești copii din satele izolate din zona Sucevei, să direcționeze 2% din impozitul pe venit pentru această cauză.

Citește și O inimă de copil: un băiețel a călcat cu bicicleta un pui. Ceea ce a făcut te va înduioșa

Scopul Fundaţiei „Şanse Egale” este ajutorarea, prin programe şi activităţi cu caracter umanitar şi caritabil, a copiilor orfani, a copiilor defavorizaţi din mediul rural, a bătrânilor şi a familiilor defavorizate; reducerea poluării şi educarea şi conştientizarea populaţiei asupra mediului înconjurător. FSE oferă anual burse de merit şi de studiu, rechizite şi hăinuţe elevilor din familii nevoiaşe, precum şi pachete familiilor în dificultate. În 6 ani, au fost acordate în medie 10 burse/an şi au primit pachete aproximativ 8000 de copii şi 1000 de familii. Toţi copiii care au primit burse au îndeplinit criteriile de menţinere a acesteia, inclusiv cel al prezenţei minime.

Proiectul Wings’n Dreams este primul vlog de aviaţie şi aventură din România cu o componentă educaţională pentru tineri şi care îşi propune să lanseze un trend care promovează un stil de viaţă sănătos şi activ. Cel mai recent Vlog Avionul lui Moș Crăciun poate fi vizualizat la acest link https://wingsndreams.ro/xmas-episode/

actiune suceava 14 actiune suceava 41

Plus Communication

E-mail: office@pluscommunication.eu
Website: www.pluscommunication.eu
Facebook: www.facebook.com/pluscommunication.constanta 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.