Avertismentul unui virolog italian : ”Atenție cu Covid picăturile rămân lipite de barbă”

Avertismentul unui virolog italian După lacrimi și apele din canalizări, vine acum și rândul unui studiu privind rolul nasului în infecția noului coronavirus. Aceasta este un studiu foarte interesant , care deschide perspective suplimentare. Dar pentru publicul larg, sfaturile sunt simple: protejați-vă cu masca nu numai gura, ci și nasul ”. Noua cercetare a fost scrisă în revista britanică Nature Medicine. Trebuie spus că masca, dacă este purtată corect, acoperă atât nasul cât și gura. Ei bine, acest studiu ne amintește să fim atenți.

Având în vedere că unele țări încep să relaxeze restricțiile și după toate probabilitățile, vor trebui să poarte întotdeauna masca în aer liber și în locuri aglomerate, virologul italian Fabrizio Preglisco  recomandă  „să acorde o mare  atenție barbei: poate fi enervantă și împiedică utilizarea corectă a măștii, iar dacă nu este bine descoperită, acesta poate captura picăturile încărcate de virus “, relatează presa italiană Globalist

Așadar, „fiți atenți la barba care ar trebui tăiată – sugerează Pregliasco, dând durere iubitorilor de gen – sau acoperită și nu trebuie atinsă”. De asemenea, este bine să “evitați să vă atingeți fața, nasul sau gura cu mâinile. În cele din urmă – încheie Pregliasco – trebuie să aveți grijă specială în  igiena mâinilor”.

Un microbiolog avertizează. Barba lungă este mai murdară decât un WC

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.