Avertismentul unui tată după ce fiica lui aproape că și-a pierdut vederea din cauza unui smartphone

Un bărbat a transmis un avertisment foarte important după ce fiica lui de 4 ani, aproape că și-a pierdut vederea din cauza utilizării excesive ale unui smartphone.

Tatăl , Dachar Nuysticker Chuayduang, a folosit rețelele de socializare pentru a avertiza alți părinți despre pericolul care îi păndesc pe copii atunci când petrec ore și ore în fața unui ecran. Într-un post de pe Facebook, Dachar a explicat că de la vârsta de 2 ani el a lăsat-o pe fiica lui să folosească telefefonul, iar acum regretă acest lucru.

Un băiețel de 4 ani cu handicap se întoarce acasă cu fața umflată. Educatoarea: „A căzut de pe scări”

De fapt, fetița a devenit imediat dependentă de dispozitiv și se înfuriat când cineva a încercat să îl ia din mână. Nu după mult timp a nceput să aibe probleme cu vederea. Dachar ia cumpărat apoi o pereche de ochelari, sperând să limiteze daunele, dar nu a ajutat-o.

La vârsta de doar 4 ani, medicii i-au diagnosticat copilul  o ambliopie, care a forțat-o să fie operată.

Ambliopie: cunoscută şi sub numele de ochiul leneş, este o tulburare de dezvoltare a vederii în care un ochi nu reuşeşte să obţină acuitatea vizuală normală, chiar şi cu ochelari de vedere sau lentile de contact. Această afecţiune debutează în perioada copilăriei şi, în cele mai multe cazuri, este afectat un singur ochi.

Din fericire, operația a avut succes.

Ea a fost sfătuită să nu folosească dispozitive electronice, cum ar fi iPad-urile, computerele sau smartphone-urile, deoarece lumina pe care o produc ar fi fost cauza pierderii vederii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.