Avertismentul oamenilor de știință, soarele intră în așa-numita fază minimă solară : ger, foamete și cutremure

Soarele este pe cale să intre într-o fază de ”minim solar” care va dura pentru următorii 35 de ani:  2020-2055 . Prin minim solar ne referim la o perioadă de activitate mai mică în timpul căreia activitatea soarelui tinde să scadă și chiar să fie absentă pentru câteva zile consecutive. Oamenii de știință au avertizat că această fază ar putea avea consecințe grave asupra planetei noastre, însemnând perioade lungi de îngheț , foamete și chiar cutremure .

Soarele este în faza sa solară minimă și acest lucru îi îngrijorează foarte mult pe oamenii de știință, care se tem că fenomenul ar putea provoca evenimente naturale catastrofale

. Astronomul Tony Philips a explicat ce se întâmplă:

„ Minimul solar este în curs și este profund. Numărul Sunspot sugerează că este unul dintre cele mai adânci ale secolului trecut. În această perioadă, dezvoltarea petelor solare și a flăcărilor scad  dramatic, până când dispar complet pentru câteva zile consecutive.  Câmpul magnetic al soarelui a devenit slab, permițând intrarea razelor cosmice suplimentare în sistemul solar. Excesul de raze cosmice reprezintă o amenințare pentru sănătatea astronauților, afectează electrochimia atmosferei superioare a Pământului și poate ajuta la declanșarea fulgerelor . ”

Cutremurele, alarma geologilor: “În Atlantic, pământul se deschide”

Conform rapoartelor The Sun , temperaturile ar putea scădea până la 2 ° în doar 20 de ani. Se pare că tocmai aceasta este teama oamenilor de știință: posibilitatea de ase  repeta „ Dalton Minimum ”, care a avut loc între 1790 și 1830. Această schimbare a fost observată de meteorologul John Dalton , de la care își ia numele. Tocmai în acea perioadă a existat celebra scădere a temperaturilor de 2 grade, iar 1816 este considerat în ​​istorie ca un „ an fără vară ”. În același an, a avut loc o teribilă erupție vulcanică în Indonezia care a dus la moartea a 71 de mii de oameni .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  și Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.