Avertismentul oamenilor de știinta: ” Odată cu topirea ghețarilor, se vor răspandi boli foarte periculoase”

Sub ghețarii siberieni s-ar afla într-o ”stare de hibernare” agenți patogeni vechi de mii de ani,  chiar milioane de ani. Oamenii de știință ruși au emis recent o alarmă: topirea treptată a ghețarilor din Siberia, cauzată de încălzirea globală, va duce la răspândirea în lume a “bolilor foarte grave”.

În cadrul unei conferințe recente privind situația din regiunea arctică, organizată la St Petersburg de către organizația de cercetare de stat Melnikov Permafrost Institute, climatologii au afirmat că, creșterea temperaturii medii a Pământului ar provoca daune enorme.

Citește și Cutremurele, alarma geologilor: “În Atlantic, pământul se deschide”

 

Datorită încălzirii globale, gheața siberiană s-ar fi subțiat cu aproximativ cinci centimetri în fiecare an. Reducerea constantă a stratului permafrost riscă să provoace, conform oamenilor de știință, apariția pe suprafață a tulpinilor virale și bacteriene care au rămas închise  mii și chiar milioane de ani.

În primul rând, topirea ghețarilor din Siberia, aflată în principal în republica rusă Jacuzia, ar cauza apariția unor “spori de antrax” prinși în permafrost timp de aproximativ 2500 de ani. Odată eliberați, aceștia, transportați de curenți, s-ar putea răspândi rapid pe întreaga planetă, cauzând omului, printr-o simplă inhalare infecții mortale.

Virușii și bacteriile “preistorice” care ar putea ieși din starea lor adormită ca urmare a încălzirii globale și ar purta boli “complet necunoscute” provocând  epidemii “de proporții incalculabile”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.