Avertismentul NASA privind incendiile din Australia: ” Fumul va călători în jurul planetei”

Fumul provocat de incendiile din Australia  va înconjura planeta, afectând calitatea aerului și din alte țări. Acestea sunt previziunile făcute de oamenii de știință NASA pe baza datelor furnizate de sateliți.

Agenția spațială, relatează CNN, a putut să stabilească că fumul produs de flăcările care au ars milioane de hectare de pădure în Australia și a ucis 28 de persoane,  pe 8 ianuarie s-a mutat până la aproximativ jumătatea drumului  în jurul Pământului prin țările din America de Sud, creând   „probleme grave legate de calitatea aerului” în Noua Zeelandă, unde efectul cel mai izbitor al trecerii fumului a fost observat în schimbarea culorii zăpezii asupra reliefurilor.

Citește și Australia arde, harta care arată temperaturile în creștere din 1910 și până astăzi

Aceeași sursă menționată mai sus  a raportat în urmă cu ceva timp că ghețarii din Noua Zeelandă și-au schimbat culoarea și s-ar putea topi mai repede.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.