Avertismentul medicilor: Atenție la extensiile de gene, pot face păduchi !

Pe măsură ce genele false cresc în popularitate, optometriștii avertizează tinere cu privire la răspândirea „păduchilor de ochi”, care sunt în continuă creștere deoarece  nu se respectă procedurile de igienă adecvate. Experții au spus că multe tinere care își pun gene false  se tem să le spele deoarece le-ar putea cădea. Acet lucru duce la acumularea de bacterii, infecții  sau chiar păduchi.  Paduchii de ochi, la care se fac  referire medicii se numesc  demodex și  sunt organisme care traiesc pe foliculul de par si pot fi transferate oricui: deci se iau!

Citește și Cum arată plămânii unei persoane care a fumat un pachet de țigări pe zi timp de 30 de ani: negri ca gudronul / VIDEO

În timp ce metoda de contractare a păduchilor este similară, demodexul este o specie diferită față de păduchii comuni care își fac casa în părul uman. ”Sunt la fel ca păduchii tipici, dar nu sunt aceiași creatură întâlnită în cazurile de păduchi normali”, potrivit Dr. Gary Keoleian de la Michigan Eye Institute.  „Într-adevăr, ceea ce toți numec păduchi de fapt sunt o formă de acarian numită demodex și de aici se află problema.”

Demodex, care este un organism parazitic aproape microscopic, a spus Keoleian, dar problema intervine atunci când bacteriile se acumulează pe genele false. Experții recomandă luarea unei pauze ocazionale din aplicarea extensiilor de gene. Acest lucru este benefică pentru sănătatea ochilor.

Sursa: Metro / ABC News

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.