Avertismentul medicilor: “1500 de muncitori migranți au murit în Italia în ultimii 6 ani”

Avertismentul medicilor: “1500 de muncitori migranți au murit în Italia în ultimii 6 ani”

Aceste persoane, potrivit articolului publicat  în British Medical Journal “trăiesc în mahalale fără apă, fără toalete șifără acces la servicii de sănătate de bază”

”Opriți exploatarea migranților care lucrează în agricultură în Italia și care sunt plătiți cu doar 12 euro pentru 8 ore de muncă, sclavi ai câmpurilor care vă permit să vă aducă roșiile italiene la prețuri scăzute pe mesele din întreaga lume pe tot parcursul anului”. Este apelul lansat de un grup de medici italieni în British Medical Journal. Sunt peste 1.500 de lucrători agricoli care au murit în Italia în ultimii 6 ani din cauza condițiilor de muncă.

Pe lângă acești morți, medicii de pe BMJ afirmă că “se mai adaugă alte , cele ucise de Caporalato”.

Acești oameni , “trăiesc în mahalale fără apă, fără toalete și fără acces la servicii de sănătate de bază”, explică Claudia Marotta și colegii săi de la ONG Medici con l’Africa Cuamm. Din 2015, organizația, în parteneriat cu instituțiile locale, oferă servicii de sănătate de bază acestei populații de migranți împrăștiate în Italia, în care trăiesc aproximativ 100 mii de persoane în 50-70 de mahalale și care, în ciuda legii sull’Agromafia, sunt  fără nicio protecție.

“Sănătatea, migrația, economia, dezvoltarea durabilă și justiția sunt aspecte interconectate ale lumii noastre – scriu autorii articolului – și este o datorie pentru comunitatea științifică și clinică să aibă grijă și să dea voce acestor”  “oameni muți” .

“Trebuie să luptăm cu toții împotriva exploatării, a discriminării, a rasismului și a egoismului, sub orice formă”, concluzionează.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.