Avertismentul de ultimă oră: ” Teroriștii ar putea profita de pandemie pentru a ataca, atenție la controale”

Există multe riscuri legate de faza de relaxare a restricțiilor, inclusiv siguranța zborurilor . Teroriștii, de fapt, ar putea căuta defectele și slăbiciunile create de pandemia coronavirusului atunci când se va relua traficul aerian . Alarma a fost ridicată de un important expert în domeniul securității aviației, relatează Independent. Controalele împotriva terorismului din întreaga lume ar putea fi ușurate dacă s-ar concentra doar pe găsirea unei posibile persoane infectate cu Covid-19.

Virus, așa lucrau oamenii de știință în laboratorul Wuhan | FOTO

PerPhilip Baum, expert al Aviation Security International , avertizează personalul controlului de securitate că trebuie să-și îndrepte atenția asupra infractorilor și teroriștilor: „Permiterea personalului nostru de securitate să fie distras de îngrijorarea sănătății ar putea fi un pericol imens. Nu este treaba lor să identifice pasagerii care prezintă simptome “.

„Este probabil – continuă el – că grupuri precum ISIS să profite de  de ocazie și să lovească o societate deja paralizată. Depinde de personalul de securitate să gândească ca adversarii noștri și să recunoască problema. Trebuie să evităm să cădem în capcana ascunsă creată de virus. ” Dacă echipelor de securitate li se solicită să îndeplinească funcții legate de riscul coronavirusului, se vor crea lacune foarte periculoase.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.