Avertismentul a 15.000 de oameni de știință:” Planeta se apropie de punctul în care nu va mai putea susţine viaţa ”

Oamenii de știință, printre care și laureați ai premiului Nobel, au scos în evidență faptul că, în ultimii 25 de ani, pe glob au avut loc:

– cantitatea de apă potabilă pe cap de locuitor la nivel mondial a scăsut cu 26%;

– numărul „zonelor moarte” din oceane – locuri în cre vietățile abia pot trăi din cauza poluării și a lipsei de oxigen – a crescut cu 75%;

– aproape 121 de milioane de hectare de pădure au fost defrișate pentru a face loc terenurilor agricole;

–  emisiile de carbon și temperaturile medii au crescut în continuare;

– populația Pămîntului a crescut cu 35%;

– în total, populația de mamifere, reptile, amfibii, păsări și pești a scăzut în lume cu 29%.

O femeie și-a incendiat soțul după ce a aflat că a abuzat de fiica ei de 7 ani

Ei cer acţiuni concrete şi rapide de protecţie a mediului, în condiţiile în care, la nivel internaţional, au fost luate măsuri doar pentru stabilizarea stratului de ozon. Însă, în ultimii 25 de ani, populaţia planetei a crescut cu 35%, în timp ce resursele de apă potabilă au scăzut cu un sfert şi s-au defrişat mai mult de 120 de milioane de hectare de pădure, relatează The Independent.

Pentru supravieţuirea planetei, specialiştii recomandă crearea unor noi rezerve naturale terestre şi marine, dar şi încetinirea creşterii demografice.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.