Avem o problemă: la câțiva kilometri de Polul Nord sunt 21 de grade

La câțiva kilometri de Polul Nord sunt 21 de grade. Arcticul, potrivit experților, se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei.

Înregistrări calde în arhipelagul norvegian Svalbard, în Oceanul Arctic, unde s-au înregostrat temperaturi de peste 20 de grade pentru a doua oară în ultimii 40 de ani. Conform datelor de la Institutul Meteorologic din Norvegia, sâmbătă după-amiază a atins 21,2 grade: singurul precedent cunoscut este cel din 16 iulie 1979, când termometrul s-a oprit la 21,3 grade.

Studiul norvegian „Clima la Svalbard 2100” prevede că temperatura medie a insulelor în perioada 2070-2100 poate fi cu 7-10 grade mai mare decât în ​​perioada 1970-2000, din cauza emisiilor umane. Efectele sunt deja vizibile: din 1971 până în 2017, transmite raportul, „s-a observat o creștere de la 3 la 5 grade Celsius, cu cele mai mari creșteri pe timp de iarnă”.

O fetiță în varstă de 3 ani a fost violată și ucisă, vinovații: „Ucisă în urma unui ritual de magie neagră”

Arcticul, potrivit experților, se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. În această vară, regiunea a fost marcată de episoade de căldură în Rusia arctică, unde vârfuri de 38 de grade au fost înregistrate în zonele dincolo de Cercul Arctic la începutul lunii iulie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.