„Autoritățile ne-au împiedicat să purtăm măști și să vorbim despre virus”: un medic Wuhan lansează noi acuzații împotriva Beijingului

„Autoritățile ne-au împiedicat să vorbim despre virus”: dezvăluie un medic din Wuhan, care lansează o nouă acuzație împotriva Beijingului, care ar fi încercat să ascundă epidemia pierzând timp prețios în lupta împotriva Covid.

Mărturia medicului a fost colectată de BBC într-un documentar, care reconstituie „istoria” epidemiei de coronavirus, de la primul caz „oficial” până la blocarea impusă pentru combaterea virusului.

Potrivit medicului, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, încă din 10 ianuarie „situația era scăpată de sub control. Am intrat în panică ”.

Cu toate acestea, autoritățile au impus tăcerea și nu au permis lucrătorilor din domeniul sănătății să poarte măști de protecție: „Toată lumea era conștientă de faptul că transmiterea se făcea de la om la om. De ce să negăm existența virusului? Ne-am simțit confuzi și furioși ”.

Nu numai atât, medicul dezvăluie că în câteva săptămâni cazurile erau deja sute, dacă nu chiar mii, în timp ce pentru autorități erau doar 41 de cazuri oficiale. Potrivit medicului, în plus, „unii pacienți puteau fi salvați, dar în acel moment nu puteam face nimic. Aveam resurse medicale prea limitate ”.

„Trebuie să ne amintim cum au mers lucrurile cu adevărat, să învățăm lecția și să ne asigurăm că acest lucru nu se va mai întâmpla”, concluzionează medicul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră dTwitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.