Autoritățile japoneze au început uciderea a cel puțin 330.000 de păsări de crescătorie

Autoritățile  japoneze au sacrificat cel puțin 330.000 de păsări din crescătorii după confirmarea unui focar de gripă aviară extrem de patogen în prefectura Kagawa. Izbucnirea pare a fi prima de acest fel în Țara Soarelui Răsare.

Același minister al agriculturii, pădurilor și pescuitului din țara asiatică a confirmat printr-o declarație oficială că epidemia care a izbucnit este gripa aviară. Prin urmare, autoritățile au blocat imediat distribuirea păsărilor și a ouălor de la toate fermele pe o rază de zece kilometri de la epicentrul infecției. În plus, au  început numeroase controale în fermele din jur pentru a verifica prezența unor noi focare .

Epidemia a ucis aproximativ 3.800 de păsări în ferma afectată în mai puțin de o săptămână.

Gripa aviară a speriat  mai multe locuri peste tot în lume. Se pare că poate infecta aproape toate speciile de păsări. Gripa aviară este o boală a păsărilor cauzată de un virus gripal de tip A. Cu toate acestea, deși toate păsările sunt expuse riscului de contagiune, manifestările bolii pot varia de la forme ușoare la forme extrem de patogene și contagioase. Conform celor comunicate de site-ul Institutului Superior di Sanità, dacă gripa este cauzată de o formă foarte patogenă, boala debutează brusc, urmată de o moarte rapidă în aproape 100 la sută din cazuri.

Citește și Caz de H1N2 detectat în provincia canadiană Alberta

Recent, UE a declarat că există riscul unei epidemii și în Occident .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.