Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară avertizează: riscul de focar de gripă aviară

Gripa aviară în Europa , Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) avertizează cu privire la posibilitatea ca aceasta să treacă de la focarele de păsări sălbatice la cele de fermă . De fapt, ar putea ajunge din Rusia de Vest și Kazahstan în cele ale țărilor europene deja afectate de acest flagel în trecut.

În ultima lună, sondajele indică peste 300 de cazuri de gripă aviară, în special în rândul păsărilor sălbatice, în Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Irlanda, Olanda, Suedia și Regatul Unit. Din fericire, riscul transmiterii la oameni continuă să fie foarte scăzut și încă nu au fost detectate cazuri în rândul oamenilor.

Potrivit noului dosar EFSA, este foarte probabil ca gripa aviară să apară de la păsări sălbatice la păsări de curte în țările europene, deoarece zona se află pe ruta  păsărilor migratoare și se îndreptată spre Europa din est.

Citește și Un vierme imposibil de ucis: iată ce ți se întâmplă dacă îl atingi

Conform protocolului cuprins în raportul agenției, susținut de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și Laboratorul European de Referință pentru Gripa Aviară, autoritățile naționale vor trebui să „continue supravegherea păsărilor sălbatice și păsărilor de curte și să pună în aplicare măsuri de control pentru a preveni contactul uman cu păsările infectate sau moarte ” . Scopul este de a monitoriza constant evoluția „pentru a evalua riscul apariției virușilor care pot fi transmise oamenilor”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.efsa.europa.eu/it
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.