Australia, Marina militară este pe teren pentru a evacua persoanele strămutate de pe plaje

Marina australiană evacuează oamenii blocați  pe coastă din cauza incendiilor devastatoare care au lovit țara, în special în orașul Mallacoota, pe coasta Victoria.

Două nave, HMAS Choules și MV Sycamore, vor îmbarca peste 1000 de oameni la bord. Încă de luni când flăcările au înconjurat orașul aproximativ 4.000 de locuitori și turiști s-au înghesuit pe plajă. Persoanele evacuat vor fi transportate în Port Welshpool, după o călătorie de 16 ore de la coasta Victoria.

Citește și Teroare în Australia. Mii de oameni încearcă să fugă din calea incendiilor: 18 morți și 17 dispăruți

Temperaturile ridicate și vânturile puternice care se așteaptă să se înrăutățească în weekend au determinat autoritățile să impună evacuarea. Din septembrie anul trecut incendiile au ucis cel puțin 20 de persoane în două state și alte zeci sunt date dispărute.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.