Australia: în timpul liber soldații au grijă de koala. Fotografia a ajuns virală

Povestea tristă a lui Lewis,  koala care a fost salvat de o femeie din flăcări din Australia , New South Wales și care mai târziu a murit din cauza rănilor a întristat pe toată lumea.

Sezonul dramatic ale incendiilor din Australia, care a început în urmă cu aproximativ patru luni și care a costat viața a 33 de persoane, a ucis mai bine de un miliard de animale, a ars optsprezece milioane de hectare de teren și a distrus aproape trei mii de case. În timp ce pompierii continuă să acopere consecințele dramatice ale devastării provocate de focuri, soldații armatei din sudul Australiei au decis să facă voluntariat folosindu-și timpul liber la  Cleland Wildlife Park .

Citește și ADIO Lewis, koala care a emoționat milioane de oameni după ce a fost salvat din flăcări, a murit

 

Într-o postare publicată de Brigada a 9-a – Armata australiană pe Facebook – a strâns mii de like-uri și a fost împărtășită de sute de ori – soldații hrănesc și răsfață micii koala. „Regimentul 16 și-a folosit perioada de odihnă pentru a ajuta Cleland Wildlife Park. Ne-am ajutat prietenii noștri cu patru picioare în timpul mesei și am construit suporturi pentru a permite koala să urce copaci în interiorul parcului. Un impuls moral deosebit pentru echipa noastră muncitoare din Dealurile Adelaidei. ”

Acestă specie de animale s-a apropiat periculos de pragul de dispariție. Chiar înainte de incendii, în general, doar aproximativ 80 de mii de exemplare puteau fi numărate. Dar câteva mii dintre acestea  au fost ucise de flăcări sau în urma intoxicării cu fum.  Alarma a fost  declanșată de WWF, care a lansat o campanie internațională de strângere de fonduri pentru a restabili mediul și pentru a sprijini centrele de recuperare în care mii de voluntari (inclusiv soldați) încearcă să ajute.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.