Australia, carantină într-un hotel: sute de oaspeți vor trebui testați pentru HIV. Risc de contaminare datorat utilizării incorecte a testelor de sânge

Mai mult de două sute de persoane care au fost puse în carantină la un hotel din Victoria, Australia, vor trebui să fie supuse unui test de depistare a HIV. Se teme contaminarea încrucișată din cauza utilizării incorecte a dispozitivelor de testare a glicemiei, relatează Telegraph.

Mai multe dintre aceste dispozitive au fost utilizate pe mai multe persoane aflate în carantină între 29 martie și 20 august, necesitând screening-ul pentru bolile transmisibile din sânge, cum ar fi hepatita B și C și HIV.

Citește și Fetiță la școală cu lubrifiantul intim al mamei sale: „L-a confundat cu gelul igienizant”

Aceste monitoare, care iau o mică probă de sânge din vârful degetului, sunt destinate utilizării pe o singură persoană. Pe măsură ce acul este schimbat între utilizări, urme microscopice de sânge pot rămâne în corpul testului, creând un risc clinic  de contaminare încrucișată și infecție.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al agenției a recunoscut că a identificat 243 de persoane care au fost testate de una dintre teste în perioada respectivă și care vor fi contactate pentru screening.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook,  Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.