Australia arde, harta care arată temperaturile în creștere din 1910 și până astăzi

Experții meteorologici au prezentat un grafic privind creșterea temperaturii din Australia în ultimii 110 ani. Un studiu care a devenit necesar după incredibilele incendii  care au devastat întreaga Australie.

Potrivit ziarul britanic „Metro”, imaginile arată că temperaturile din Australia au crescut cu aproape 1,5 grade din 1910 până astăzi. O mare parte din această creștere a avut loc în ultimii 50 sau 60 de ani.

Citește și Australia: un câine bea apă cu un koala însetat, videoclipul prieteniei lor devine viral

Rezultatele au apărut în raportul anual privind climatul, care a constatat, de asemenea, că anul 2019 a fost cel mai „ fierbinte ” an pentru Australia . Temperatura medie națională a fost de 1,52 ° C peste medie , depășind recordul anterior de 1,33 ° C  înregistrat în 2013. Temperatura  maximă de 49,9 ° C a fost înregistrată în Nullarbor , în sudul Australia: este un nou record pentru luna decembrie.

În plus, pentru Australia, anul 2019  a fost și cel mai uscat an : precipitațiile au fost de 277,6 mm, mult mai puțin decât de obicei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.