Australia, 46 de milioane de bancnote de 50 de dolari au o greseala de ortografie

Australia, 46 de milioane de bancnote de 50 de dolari au o greseala de ortografie

Patruzeci și șase de milioane de bancnote australiene, inovatoare în designul lor anti falsificat au o problemă prozaică:lipsește un ”i”.  După șase luni de la intrarea în circulație, în luna octombrie, CNN a scris – că într-una din sentințele cu litere mici pe bancnote, cuvântul “responsibility” a pierdut penultima “i”. Sunt circa 46 de milioane de bancnote în circulație, potrivit Reserve Bank of Australia (RBA).

 

Valoarea circulației cu greșeală este de aproximativ 2,3 miliarde de dolari australieni. Cuvântul greșit este, în esență, invizibil și cu ochiul liber și se află lângăEdith Cowan, primul membru australian al parlamentului. O purtătoare de cuvânt a băncii centrale australiene a clarificat totuși că “bancnotele sunt legale și pot continua să fie utilizate în mod normal, acest lucru nu afectează în niciun fel valabilitatea și funcționalitatea acestora”.

 

Te-ar putea interesa și Cutremur puternic in Japonia cu magnitudinea de 6.3

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.