August Complex Fire, un munte de foc care sperie California

California arde și niciodată până acum a avut de a face cu un incendiu de așa proporții  care distruge teritoriul federal , la nord de Sacramento. Nici situația nu este mai bună în Oregon, pe coasta de vest a nordului Californiei, unde o jumătate de milion de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele. Aceasta reprezintă 10% din populația totală și numărul continuă să crească. Numărul morților continuă să crească. Până la acestă oră s-au înregistrat cel puțin 10 , conform celor raportate de autoritățile americane, vorbind și despre 16 dispăruți. Între timp, în Oregon, 500.000 de persoane au fost evacuate.

Incendiul se numește August Complex Fire și este o combinație de 37 de incendii declanșate de fulgere în pădurea națională Mendocino pe 17 august. Departamentul Forestier și Protecția împotriva Incendiilor din California, sau Cal Fire, a plasat această uriașă bancă de incendii în partea de sus a listei cu cele mai mari incendii din istorie. Numai în acest an, în aceeași listă, există 6 dintre cele mai mari 20 de incendii din 2020.

Incendiile din California: cerul din San Francisco devine portocaliu

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a dat vina pe schimbările climatice, având în vedere temperaturile foarte ridicate înregistrate în august și vânturile care au dat focului un impuls în weekend. Acum vântul a scăzut și temperatura a scăzut, permițând pompierilor să facă progrese, dar problema rămâne un fum gros care a creat o vizibilitate redusă și elicopterele antiincendiu nu pot zbura.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.