Au început protestele la Hong Kong: poliția a arestat peste 200 de persoane

Protestele împotriva administrației locale s-au reluat de câteva zile Hong Kong. Protestele care a început în iunie anul trecut s-a oprit complet acum două luni din cauza epidemiei de coronavirus. Protestatarii care solicită mai multă democrație și independența în China au ieșit cu sutele pe e străzile orașului.

Primul protest important după izbucnire pandemiei a început pe 26 aprilie în mall-ul Cityplaza, unde o sută de oameni s-au adunat pentru a demonstra pașnic, strigând lozinci împotriva Chinei și a cere eliberarea activiștilor arestați în lunile anterioare. Protestul a fost oprit prin intervenția poliției, care a dispersat manifestanții fără probleme majore.

Germania: mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor, zeci de arestări

Ieri, duminică 10 mai, a avut loc o nouă demonstrație, și de această dată cu mulți alți protestatari. Câteva sute de oameni s-au adunat în zeci de centre comerciale din oraș. De această dată protestele au fost mai puțin pașnice cu confruntări între manifestanți și poliție.

După-amiaza, protestul s-a mutat pe străzile cartierului comercial Mong Kok, unde unii demonstranți  au încercat să incendieze coșurile de gunoi: poliția a intervenit cu spray-uri și bastoane. În total 250 de persoane au fost arestate .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.