Au fost găsite cele mai vechi resturi de Homo sapiens din Europa: datează de acum 45 de mii de ani

Cele mai vechi resturi de Homo sapiens din Europa au peste 45 de mii de ani. Publicat în revistele Nature Ecology & Evolution and Nature , studiul se datorează unui grup internațional coordonat de Institutul german Max Planck pentru antropologie evolutivă.

Resturile au fost descoperite în Bulgaria , în peștera Bacho Kiro și constau dintr-un dinte și cinci fragmente osoase în care analiza ADN a atribuit-o lui Homo sapiens. “Analiza radiocarbonelor confirmă faptul că fosilele datează din faza timpurie a paleoliticului superior și, prin urmare, reprezintă cea mai veche dovadă directă a prezenței speciilor noastre în Europa”, a dezvăluit italiana Sahra Talamo.

Pescărușii mai rău decât șacalii: atacă locuitorii, fură mâncare și acum riscă să fie uciși

Site-ul, a remarcat savantul Jean-Jacques Hublin, „documentează un prim val de Homo sapiens, care a luat contact cu bărbații neandertali și a adus noi comportamente în Europa”. Confirmarea prezenței Homo sapiens în Europa deja înainte de 45 de mii de ani permite extinderea cu 2 mii de ani a perioadei de conviețuire între specia noastră și Omul neanderthal , care a dispărut în urmă cu aproximativ 40 de mii de ani. O coexistență prelungită care a influențat inevitabil căile celor două specii, așa cum arată unele indicii găsite întotdeauna în peștera Bacho Kiro.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.