Au băut dezinfectanți pe bază de metanol: trei decese și un caz de orbire în New Mexic

Trei decese și un caz de orbire după ce au consumat dezinfectanți pe bază de metanol, dar nu ar avea nicio legătură cu coronavirusul, ci cu alcoolismul.  Potrivit publicației Mirror care a menționat CNN , trei persoane au murit și una a orbit după ce a băut dezinfectant pentru mâini (un produs care – înainte de pandemie – fusese interzis în majoritatea închisorilor americane)  de teamă să nu fie consumat.

Incidentul a avut loc în New Mexico, iar cele patru persoane implicate au fost otrăvite de metanol.

Produsele în cauză erau  dezinfectanți produși de societatea mexicană. Pe lângă cele patru persoane menționate mai sus, alte patru persoane despre care se crede că au băut produsul sunt în stare critică – potrivit Departamentului de Stat al Sănătății. Cazurile s-au produs în locui separate  pe parcursul mai multor săptămâni din luna mai, dar au fost dezvăluite doar acum.

Studiu: 6 din 10 pacienți infectați cu Covid-19 ar putea suferi de accidente vasculare cerebrale și leziuni ale creierului

Kathy Kunkel, secretarul de sănătate din New Mexic , a declarat: „ Dacă credeți că ați folosit sau ați ingerat produse de dezinfectare a mâinilor care conțin metanol, vă rugăm să solicitați asistență medicală imediată . Există un antidot împotriva intoxicației cu metanol, dar cu cât sunteți mai curând tratați, cu atât sunt mai mari șansele de vindecare. ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.