Au apărat gorilele : alți 6 paznici uciși în parcul Virunga

Un atac armat și șase paznici ai gorilelor care au murit duminica trecută. Unul câte unul au fost uciși în parcul Virunga, în estul Republicii Democrate Congo, cel mai vechi parc de pe continent. Deocamdată nu există încă nicio revendicare, dar se știe că aici există zeci de miliții care  de ani de zile care doresc să-și însușească resursele naturale ale parcului .

Rangerii de la Virunga , un sanctuar pentru gorilele de munte pe cale de dispariție, sunt în fruntea conservării pentru protecția faunei sălbatice, a resurselor naturale și a comunităților indigene. Și acum cei șase paznici, cu vârste între 25 și 30 de ani, au fost luați prin surprindere de o ambuscadă în timpul unei faze de patrulare pe marginea centrală a rezervației, în localitatea Kabuhendo. Un al șaptelea gardian a fost grav rănit și a fost transferat la spitalul din Goma, capitala provinciei Kivu de Nord.

Citește și Cine a fost și ce a făcut Lisa Montgomery? Iată povestea femeii executate în America

Virunga se găsește în vulcanii împădurite din Africa Centrală și găzduiește peste jumătate din populația mondială a gorilelor de munte. Este cel mai vechi parc național de pe continentul african (înființat în 1925) și cea mai mare rezervație tropicală de pădure tropicală, acoperind 7.800 km pătrați. Un sit al Patrimoniului Mondial Unesco din 1979, care se întinde de la Munții Virunga din sud până la Munții Rwenzori din nord, limitând vulcanii Parcului Național din Rwanda și Parcul Național Munții Rwenzori și Parcul Național Queen Elizabeth din Uganda.

În ultima vreme, braconajul și războiul civil din Congo au afectat grav flora și fauna.  Zeci de miliții din această regiune se luptă pentru a-și însuși resursele naturale ale parcului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://virunga.org/news/recent-attack-2021/
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.