Atunci când copiii negri erau folosiți ca momeală pentru vânarea crocodililor în Florida

Atunci când copiii negri erau folosiți ca momeală pentru vânarea crocodililor în Florida

La sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, pielea de crocodil a fost deosebit de populară în Statele Unite și a fost folosită pe scară largă pentru fabricarea încălțămintei, genților  și curelelor. Dar prinderea unui aligator era o activitate fără riscuri și au existat multe cazuri în care vânătorii și-au  pierdut un braț, un picior sau au raportat alte răni în timpul vânătoarei.

În Florida, vânătorii au avut o idee groaznică: să închirieze copii negri pentru a-i folosi ca momeală vie pentru crocodili .

 

Pare de necrezut, dar în timpul sclaviei și în conformitate cu legile Jim Crow, abrogate abia în 1965, în Statele Unite, afro-americanii au fost brutalizați și abuzați în orice mod imaginabil. Afroamericanii erau de fapt considerați o categorie de„sub-oameni” și reprezentați ca niște creaturi sălbatice și lipsite de valoare. Dacă ar exista o modalitate de a încerca, tortura, oprima sau ucide o persoană cu pielea neagră, acest lucru a fost pus în practică  oricât de brutal ar fi fost. În acest context îngrozitor, printre numeroasele atrocități comise de albi împotriva negrilor la acea vreme, a existat și cea a folosirii copiilor pentru a vâna crocodilii.

Un asteroid ar putea lovi Pământul: NASA a anunțat data exactă

Muzeul J im Crow , din Michigan, colectează obiecte legate de discriminarea rasială opresivă a negrilor, inclusiv o fotografie a vremii în care sunt arătați nouă copii negri, fără haine, a căror legendă scrie „Aligator Bait”, adică „momeală pentru crocodil ”.

copiii momeală

În cea mai neagră epocă a segregării rasiale, vânătorii au închiriat copii de la  familii în schimbul a doi dolari, pentru a-i arunca în apă și pentru a atrage crocodilii .

Din articolele unui ziar din acele vremuri , susținătorii acestei oribile inițiative au declarat că nu este nimic groaznic în ceea ce privește utilizarea copiilor ca momeală și că intrau puțin în apă după care se întorceau la familiile lor.   În 1908, Washington Times a raportat că un gardian al grădinii zoologice din New York a atras aligatori, pentru a-i scoate din adăpostul lor de iarnă, folosind picaninnii , un termen derogatoriu denumit copii de culoare.

Ce să mai  spunem, într-adevăr o pagină întunecată din istoria Floridei și a umanității .

Sursa: Ferris.edu

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.