Atomik: oamenii de știință au produs prima vodcă cu apă și grâu de la Cernobîl

Ați bea o vodcă produsă la Cernobîl cu apa locală și grâul recoltat din jurul centralei nucleare abandonate? Oricare ar fi răspunsul, de astăzi există o vodcă de genul acesta și va fi vândută pe piață, se numește Atomik.

Cercetătorii de la Universitatea Portsmouth sunt convinși că această vodcă este absolut inofensivă. În momentul de față este primul produs de consum care vine din această zonă, un produs sigur în opinia oamenilor de știință din cauza distilării. Datorită acestui proces, impuritățile rămân în produsul rezidual.

Grâul a fost cultivat într-o fermă locală de către oamenii de știință înșiși, angajați la Cernobîl ani de zile într-un proiect de cercetare privind transferul radioactivității către culturile cultivate în zonă. Deși s-a constatat că zona nu este potrivită pentru cultivare și același bob e grâu ușor radioactiv a fost folosit pentru a produce vodka.  Analizată într-un laborator radioanalitic de la Universitatea Southampton pentru a identifica orice radioactivitate, acestă vodcă  este la normă. Acest lucru se datorează, mai ales, distilării.

Coronavirus, Suedia a înțeles : „A fost destul, e timpul să ne pregătim pentru miile de morți”

 

Vodka Atomik va fi introdusă pe piață datorită Chernobyl Spirit Company, fondată de acestă echipă, care va începe o primă fază a producției la o scară mică, cu scopul de a returna 75% din profit comunităților afectate de dezastru, un scop nobil cum afirmă profesorul Jim Smith, unul dintre cercetătorii implicați:

Cred că aceasta este cea mai importantă sticlă de alcool din lume, deoarece ar putea ajuta la redresarea economică a comunităților care locuiesc în și din zonele abandonate.

După tragedie, o perioadă foarte lungă de timp zona a fost practic abandonată, iar vremea aici părea să se fi oprit în locpentru totdeauna. A fost deschis recent vizitatorilor, care pot sta acolo perioade limitate. Și astăzi producem prima vodcă cu materii prime locale, care pot fi  înfricoșătoare, dar nu este radioactivă!

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.