Atenție la substanțele chimice descoperite în scutecele pentru bebeluși

Atenție la substanțele chimice descoperite în scutecele pentru bebeluși

Substanțe chimice descoperite în scutecele pentru bebeluși

Cercetătorii francezi au descoperit urme de substanţe chimice periculoase în scutecele pentru bebeluşi. Scutecele  sunt vândute în această ţară.Acesta este primul studiu de acest fel publicat de agenţia pentru sănătate publică ANSES.

Printre acestea se numără controversatul ierbicid glifosat, care nu este interzis, însă despre care Organizaţia Mondială a Sănătăţii, spune că este probabil, legat de apariţia cancerului.

Cercetătorii au testat 23 de mostre de scutece vândute în Franţa, între 2016 şi 2018. Substanţe cu potenţial de risc au fost găsite şi în produse vândute ca “ecologice”.

Studiul , publicat miercuri, nu a numit mărcile respective, însă a sugerat că sunt unele cunoscute. Guvernul francez a convocat o întâlnire cu producătorii şi le-a dat 15 zile să vină cu un plan pentru a elimina respectivele substanţe.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.