„Atenție la acel laborator”, au atenționat experții americani din Wuhan în 2018

Cu doi ani înainte de începerea pandemiei coronavirusului, oficialii ambasadei SUA în China au intrat într-un laborator din Wuhan și au trimis două comunicări către Washington pentru a raporta măsurile de securitate ale structurii considerate necorespunzătoare, mai ales că se efectuau studii legate de coronavirus asociate cu liliecii, scrie The Washington Post referindu-se la episoade care au avut loc în ianuarie 2018. Ambasada Statelor Unite  a trimis în repetate rânduri oamenii de știință la Wuhan Institute of Virology, încă din 2015 pentru a atinge cele înalte niveluri conform standardelor internaționale de siguranță în cercetarea bio.

Ultima vizită a avut loc pe 27 martie 2018 printr-o  delegație condusă de consulul general din Wuhan, Jamison Fouss. Potrivit Washington Post, WIV a lansat la acea vreme o declarație de vizită. Documentul ar fi fost eliminat de pe site-ul instituției, dar ar fi încă disponibil pe web. Oficialii americani, după vizită, au trimis două declarații în care au evidențiat riscurile și deficiențele de siguranță ale laboratorului. Autorul articolului subliniază că prima declarație au avertizat că ”lucrările în curs de desfășurare în laborator la coronavirusurile din lilieci și potențialele transmisii umane reprezentava riscul unei pandemii asemănătoare cu SARS”.

Coronavirus: în 2015 China a reușit să îmbunătățească Sars cu un virus prezent în lilieci

În interacțiunile cu colegii chinezi, oficialii americani – scrie The Washington Post  – „au remarcat că în noul laborator lipseau tehnicienii instruiți în mod corespunzător și erau necesari cercetători pentru a opera în siguranță în acest laborator extrem de contaminat”. Departamentul de Stat al SUA nu a comentat. Articolul se referă în special la raportul  care „a arătat cum diferitele coronavirusuri ar putea interacționa cu receptorul Ace2”.

Reamintim că în ultimele luni teoria conspirației virușilor creați în mod special în laborator a fost definită în mod repetat ca fiind lipsită de probe și cum în rândul oamenilor de știință există un consens larg cu privire la originea sa animală.  The Washington Post citează  Xiao Qiang, un cercetător la Universitatea din Berkeley, care nu exclude faptul că virusul ar fi putut să provină dintr-un laborator unde coronavirusurile atribuite liliecilor au fost studiate ani de zile.

Shi Zhengli, șeful laboratorului Wuhan, a negat categoric că centrul său – care a fost primul pe 3 februarie care a raportat public că virusul cunoscut sub numele de 2019-nCov a fost un coronavirus derivat din lilieci – ar fi putut fi la originea răspândirii virusului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.