Atac terorist asupra moscheilor: peste 40 de morți și peste 40 răniți

Atac terorist asupra moscheilor: peste 40 de morți și peste 40 răniți

Exact ca într-un joc video, un  terorist s-a filmat timp de 17 minute cu o mini-cameră pe o cască, în timp ce comitea un masacru într-o moschee din Christchurch, Noua Zeelandă.

Sunt cel puțin 40 de morți și 40 răniți.

Pe lângă “cameraman”, alți doi bărbați și o femeie care au atacat două moschei. S-au găsit explozivi pe străzi. La acea oră, întreaga națiune susține marșul împotriva schimbarilor climatice. Acum se află sub șoc!  “Noua Zeelandă – analiștii deja au scris – nu va mai fi niciodată ca înainte”

“Este cea mai neagră zi din istoria Noii Zeelande”, a declarat tânăra prim-ministru Jacinda Ardern. Până în prezent, “țara norului alb lung” , fusese cruțată de terorismul grav.

Atacul a fost raportat de New Zealand Herald și  a avut loc în jurul orei 13:00 (România 2 am)

Dintre cei patru presupuși teroriști, inclusiv o femeie, unul a fost identificat ca Brenton Terrant, 28 de ani, australian, este cel care s-a filmat în timp ce ajungea cu mașina lui la moscheea Al Noor de pe Deans Avenue din Chritschurch, cel mai important oraș al Insulei de Sud a Noii Zeelande și al cărui centru este încă marcat de zona roșie după cutremurul teribil al anului 2011.

Prima lui victimă a fost un credincios la ușa moscheii, apoi a început să tragă în cei 300 de oameni care erau în rugăciune. Când a rămas fără muniție, australianul s-a întors în mașină pentru a lua mai multe încărcătoare, toate cu etichetate cu bandă albă . Apoi a intrat înapoi în moschee făcând mai mulți morți.

Omul a continuat să tragă, aparent la întâmplare în trecătorii care ieșeau din locul de rugăciune îndreptându-se  spre o a doua moschee din oraș  care are jumătate de milion de locuitori.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.