Atac sângeros în Siria: cel puțin 40 de civil au murit dintre care 11 sunt copii

Un atac sângeros a avut loc în Afrin, un oraș din nordul Siriei, care din 2018 a fost controlat de forțele turcești aliate cu unele grupuri de rebeli sirieni, după ce a fost condus de kurzi de ani buni. Atacul a avut loc în centrul orașului: un camion cisternă a explodat într-o piață ucigând cel puțin 40 de oameni, toți civili, inclusiv 11 copii, a declarat Turcia. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o organizație cu sediul la Londra, printre decedați se află  și șase milițieni pro-turci.

Siria: OPCW, forțele Damasc au efectuat atacuri cu arme chimice în regiunea Hama în 2017

Ministerul turc al apărării a învinovățit de atac o miliție kurdă cunoscută sub numele de YPG. Turcia acuză YPG că este practic aceeași cu PKK, Partidul Muncitorilor din Kurdistan, un grup care luptă pentru independența kurzilor turci și care este considerat terorist de guvernul turc.

„PKK / YPG este inamicului umanității  care a vizat din nou civili nevinovați în Afrin”, a replicat pe contul ministerului, fără a oferi dovezi care să susțină afirmațiile sale.

Război, foamete, holeră și acum și coșmarul Covid-19: apocalipsa yemenită

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.