Atac cu bombe la Tripoli: mai mulți copii răniți. Condamnarea ONU: „Încălcarea gravă a dreptului umanitar”

O aeronavă aparținând forțelor mareșalului Haftar a bombardat Clubul ecvestru din Tripoli , din cartierul Janzour, rănind mulți „ copii nevinovați ”. Misiunea ONU în Libia, care a declarat că atacul a avut loc duminică după-amiază. Numărul exact de copii implicați nu este cunoscut în acest moment. Conform rapoartelor misiunii, aeronava ar fi aruncat „ patru bombe pe o structură civilă ”, de fapt era un club ecvestru, unde „nici forțele și nici infrastructura militară” nu erau prezente.

Un bărbat a răpit și violat fără milă o fetiță de doi ani: condamnat la moarte după nouă ani de proces

Vestea atacului a fost dată de Unsmil, care a anunțat că „a trimis o misiune la fața locului pentru a evalua condițiile clubului afectat și a identifica natura atacului ”.

Misiunea de sprijin a Organizației Națiunilor Unite a condamnat ferm acest atac  deși nu a reușit încă să întocmească un bilanț al răniților, în special al copiilor. Surse locale confirmă că cel puțin trei copii au fost răniți.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.