Atac asupra Vienei, 7 morți. Guvernul: „Terorism”

Viena atacată. „Mai mulți suspecți înarmați cu puști” au tras „în șase puncte diferite” din capitala Austriei, așa cum a raportat poliția în încercarea de a reconstrui succesiunea evenimentelor care a început în jurul orei 20:00. Poliția confirmă moartea unei persoane, rănirea mai multora, inclusiv un agent și uciderea unui suspect.

Conform presei austriece, numărul persoanelor decedate într-un atac în apropierea sinagogii din Schwedenplatz din Viena și a unor birouri ale comunității evreiești este de cel puțin șapte. Asaltul, probabil prima dintr-o serie de acțiuni, ar fi fost opera a două persoane, dintre care una ar fi fost ucisă, în timp ce cealaltă ar fi fugit . Un ofițer de poliție a murit din cauza rănilor sale, după cum a raportat Kronen Zeitung, iar unul dintre atacatori s-ar fi  aruncat în aer.

Citește și Afganistan, atac asupra unei Universități din Kabul: cel puțin 20 de morți printre studenți și profesori

Alți atacatori ar fi fugit. Potrivit Ministerului de Interne, cel puțin unul dintre atacatori a fost arestat și un alt ofițer rănit grav. Dacă sinagoga ar fi fost una dintre țintele atacului terorist în curs de desfășurare la Viena, ar fi al treilea atac din puțin peste 40 de ani. În În aprilie 1979, un kilogram de exploziv de plastic a explodat în curtea sinagogii vieneze, iar atacul a fost revendicat de un grup terorist palestinian.

În august 1981, terorismul palestinian a lovit din nou sinagoga Seitenstett, ucigând două persoane și rănind grav 21.

Conform primelor rapoarte oficiale, există 15 răniți în spitalele din Viena. Întregul centru istoric al capitalei austriece este delimitat, accesul nu este posibil. Scenele de război pot fi văzute pe străzile orașului. Potrivit presei austriece, poliția îi face pe trecători să se întindă pe jos în fața Operei pentru a-i percheziționa.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.