Assange, apelul medicilor: „Riscă să moară în închisoare”

Julian Assange ar putea muri în închisoare fără îngrijiri medicale „urgente”, au scris peste 60 de medici de diferite naționalități  într-o scrisoare deschisă ministrului britanic de Interne, Priti Patel, în care denunța că fondatorul Wikileaks suferă de probleme fizice și psihologice și trebuie tratat  într-un spital „personal echipat și cu experiență”, relatează SkyNews. Assange, în vârstă de 48 de ani, a fost reținut într-o închisoare britanică încă din luna mai  după ce Ecuadorul  i-a retras dreptul la azil. În februarie vor începe audierile cu privire la cererea de extrădare a SUA.

Medicii britanici, europeni, australieni și din Sri Lanka, în scrisoarea lansată de WikiLeaks spun că „din punct de vedere medical, în ceea ce privește investigațiile disponibile în prezent, avem îngrijorări serioase cu privire la sănătatea domnului Assange care va fi judecat în februarie 2020”. Și „mai presus de toate, este opinia noastră că necesită o evaluare medicală urgentă de către experți cu privire la starea fizică și psihologică”.

Tragedie în zbor: aterizare de urgență după ce pilotul a murit în urma unui atac de cord în cabina de pilotaj

În caz contrar, ei avertizează, „credem că ar putea muri în închisoare”. Assange este reținut în Marea Britanie pentru că s-a ascuns la ambasada Ecuadorului la Londra timp de șapte ani. Săptămâna trecută, magistrații suedezi au renunțat la ancheta de viol împotriva ciberactivistului australian.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.