Asasinarea lui George Floyd de mâna unui ofițer de poliție a stârnit un val de proteste în Statele Unite

Protestele au izbucnit în multe orașe din Statele Unite, începând din Minneapolis, Minnesota, orașul în care agentul Derek Chauvin a blocat victima pe asfalt, punându-i  genunchiul pe gât, sufocându-l până la moarte, în ciuda implorării de a se opri ( “Nu pot sa respir”).

Președintele Donald Trump a amenințat că va trimite armata în cazul în care protestele nu se vor opri. Multe proteste au fost pașnice, dar violențele au izbucnit și în mai multe orașe din Statele Unite: pe lângă Minneapolis, au avut loc ciocniri în Los Angeles, New York, Denver și Louisville . Aseară, agenții au fost nevoiți să fugă din secția de  poliției din Minneapolis după ce un grup de protestatari au incendiat clădirea.

Protestele din SUA continuă: în Minneapolis o secție de poliție a fost incendiată

Protestatarii cer dreptate pentru alți afro-americani uciși de poliție, inclusiv Breonna Taylor , care a fost împușcată mortal în casa ei din Louisville, Kentucky în martie. Aproximativ 600 de protestatari au mers pe străzile din centrul orașului. Șapte persoane au fost rănite, una se află în stare gravă.

Agenții Derek Chauvin, Thomas Lane, Tou Thao și J Alexander Kueng au fost concediați. Ucigasul lui George Floyd este anchetat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.