Așa a murit Soleimani

Așa a murit Soleimani

Un convoi format din două mașini identificate în seara târzie în Bagdad s-au apropiat de aeroportul principal al capitalei irakiene, apoi intrarea în acțiune al unui dron care a lansat câteva rachete împotriva celor două vehicule care nu au lăsat nicio scăpare pentru cei care se aflau la el interior. Astfel, operațiunea care a ucis Qassem Soleimani în ultimele ore a fost declanșată .

Washington Post a dezvăluit câteva detalii importante despre cele întâmplate la Bagdad în ultimele ore . Ziarul american a putut să asculte cuvintele un ofițer american al armatei , care, însă, din motive evidente a dorit să rămână anonim:

„Rachetele împotriva mașinilor de convoi au pornit de la o dronă”, a spus ofițerul. Prin urmare, operația ar fi fost pregătită într-un timp scurt, dar s-a dovedit a fi chirurgicală. Un semn  evident, că cei care au lovit știau unde, cum și când să o facă iar acest lucru rămâne un  mister în special, despre modul în care americanii știau despre prezența lui Soleimani nu numai la Bagdad, ci tocmai în punctul exact în care rachetele au fost lansate de dronele aflate în acțiune.

Citește și Iran, zeci de mii de oameni pe străzi: ”Răzbunare !”

 

Cineva a urmărit probabil convoiul, permițând o identificare precisă. Sau, din nou, americanii prin munca de informații reușiseră să cunoască detaliile agendei generalului, știind unde și cum să-l găsească pe drumul care duce din centrul capitalei irakiene până la aeroportul internațional. Singurul lucru cert este acum că bombele au fost aruncate cu siguranța extremă de a lovi ținta. Pe lângă Soleimani, alte  7 persoane au murit.

Printre aceștia, un alt nume important: cel al lui Abu Mahdi al-Muhandis , unul dintre liderii milițiilor populare angajate împotriva ISIS în anii războiului pe califat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.