Armata de copii care lucrează în minele africane pentru a extrage materialul pentru crearea produselor pe care le folosim zilnic

Sunt mii și mii de  copii practic o  armată de mici muncitori invizibili angajați de dimineață până noaptea în minele din Madagascar pentru a extrage  un mineral folosit în multe produse cosmetice, electronice și auto.

Lucrează până la epuizare  în condiții periculoase, prinși într-un ciclu de sărăcie care nu le lasă nicio cale de ieșire, unde munca copilului este normală, unde familiile au nevoie de ajutorul tuturor, tineri și bătrâni, pentru a supraviețui. Altfel ar mori de foame. Fără acces la îngrijire, fără apă curată, fără școală, viața acestor copii se învârte exclusiv în jurul fragmentelor de minerale îngropate în minele situate în sudul Madagascarului, în Africa. Cel mai mare exportator din lume !

1 1

Mineralele din Africa se mută apoi în Asia, unde sunt utilizate pentru producerea a milioane de produse electronice și aparate destinate Americii și Europei. Colectarea mineralului este plătită foarte puțin de către antreprenorii locali, care la rândul lor sunt plătiți de exportatori, adesea chinezi, dar prețul acestuia crește de aproape 500 de ori, odată ce părăsesc coastele Madagascarului.

Liderii religioși islamici permit abuzurile împotriva fetițelor de 9 ani. Raportul șocant prezentat de BBC

 

Potrivit unui raport  NBC News,  cel puțin 10.000 de copii lucrează în sectorul de minerale  mulți dintre ei suferă de dureri de spate și dureri de cap din cauza lipsei de apă și oxigen în mine. Copiii care justifică această lucrare considerând adesea normal, deoarece nu există nicio alternativă dacă doresc să-și potolească foamea. Familii întregi fără nicio altă alegere.

 

Asociația voluntarilor Terres des Hommes a invitat companiile să-și asume responsabilitatea pentru originea materialelor, asigurându-se că acestea sunt achiziționate în mod responsabil de la minele din Madagascar, boicotând pe cei care exploatează copiii.

2

Este clar că  în situații de sărăcie, părinții acestor copii sunt, la rândul lor, victime ale unei condiții disperate, dar nu și companiile , atât cele care exportă  cât și cele care cumpără produse. Ei nu pot și nu trebuie să închidă ochii, ci să facă tot posibilul pentru a evita această explozie invizibilă de exploatare.

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.