Argentina taxează milionarii pentru a acoperi cheltuielile Covid

Guvernul argentinian a aprobat legea care prevede o taxă extraordinară pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor Covid.  Textul fusese deja aprobat pe 18 noiembrie de Camera Deputaților cu 133 de voturi pentru, 115 împotrivă și două abțineri la finalul unei sesiuni foarte lungi.

Guvernul președintelui Alberto Fernandez își propune să stângă în jur de trei miliarde de euro,  o taxă unică asupra milionarilor argentinieni care sunt în jur de 12 mii în toată țara. Legea prevede o taxă minimă de două procente asupra activelor declarate între 200 și 300 de milioane de pesos (2-3 milioane de euro),  care pot crește până la 3,5 la sută pentru activele cuprinse între 1,5 și trei miliarde de pesos (Aproximativ 15-30 de milioane de euro). Pentru persoanele care declară că au bunuri  în străinătate, este prevăzută o creștere de 50%, cu excepția cazului în care decid să repatrieze cel puțin 30% din total.

Citește și De ce țările bogate sunt atât de vulnerabile la Covid-19 ?

Legea stabilește că 20% sunt alocate achiziționării de echipamente medicale și spitalicești, 20% finanțării întreprinderilor mici și mijlocii, 20% burse, 15% dezvoltării cartierelor populare și restul de 25% finanțarea proiectelor de explorare și dezvoltare a gazelor naturale.

Promotorul este deputatul Maximo Kirchner , fiul foștilor președinți Nestor și Cristina Kirchner.

Argentina a înregistrat aproape 1,5 milioane de infecții și 40.000 de decese de la începutul pandemiei. Puternic lovită de al doilea val, a devenit a cincea țară din lume care a raportat un milion de cazuri confirmate în octombrie, cu o populație de aproximativ 45 de milioane.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.